Το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης εδρεύει στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελεί την καρδιά της Γεωργικής Παραγωγής στη χώρα μας, με μεγάλες μονάδες τυποποίησης και μεταποίησης γεωργικών προϊόντων.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του εντάσσονται στον ευρύτερο χώρο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου συστεγάζεται με άλλα Τμήματα, σε μια συνολική επιφάνεια 2.000 τ.μ. περίπου.

Προκειμένου ένας ενδιαφερόμενος να φτάσει στο Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με ιδιωτικό μέσο μεταφοράς θα πρέπει να ακολουθήσει την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας και να στρίψει δεξιά στο 9ο χλμ. προς τη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου. Οι εγκαταστάσεις του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης βρίσκονται περίπου 1 χλμ. μετά τη στροφή, δεξιά (δες σχετικό χάρτη). Όσον αφορά στην πρόσβαση με αστική συγκοινωνία, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ, http://oasth.gr/, τηλ. 231 0933930) εξυπηρετεί το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με το λεωφορείο Νο 52 που ξεκινά από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και καταλήγει στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Η θέση του Τμήματος εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, σε µια μεγάλη εδαφική έκταση, δίνει τη δυνατότητα για την εφαρμογή πολλών πειραματικών σχεδιασμών της Φυτικής και της Ζωικής παραγωγής, παρέχοντας διασύνδεση της εφαρμοσμένης γεωπονικής έρευνας με τη γεωργική πρακτική.

Παράλληλα, το Τμήμα αξιοποιεί το αγρόκτημα του Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, 1.200 περίπου στρεμμάτων, που διαθέτει κατάλληλες υποδομές Φυτικής και Ζωικής παραγωγής. Στο αγρόκτημα υπάρχουν υποδομές και εργαστηριακός εξοπλισμός αξίας άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, που δίνουν τη δυνατότητα για πρακτική άσκηση των φοιτητών, αλλά και τη διενέργεια πολλών πειραμάτων και ερευνητικών προγραμμάτων.

Kαραγεωργίου Έφη

  • 231 0013862
  • infoagr@teithe.gr

Ρόβα Βασιλική

Μπαξεβανίδης Βαγγέλης

E-mail Γραμματείας: infoagr@teithe.gr, Fax: 231 0791169

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων

Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00-13.00.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ονοματεπώνυμο *

Email *

Θέμα

Το μήνυμα σας